Laat je voorlezen op Frummeltjes Festijn 2019

Voorlezen is een heerlijk moment voor jezelf en je kind. Het zorgt voor rust en aandacht voor elkaar in alle drukte van de dag. Én het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind. Ook voor de allerkleinsten zijn er veel leuke boekjes. Op deze dag kun je de nieuwste boekjes bekijken en wordt er ieder uur voorgelezen. Verder krijg je uitleg over Boekstart, een landelijk programma om het lezen al vanaf jonge leeftijd te stimuleren. Er is gelegenheid om de Boekstartapp te bekijken, met informatie over voorlezen en leuke boekentips.

Voorlezen loont!

Veel ouders geloven niet dat het mogelijk is al aan baby’s voor te lezen en stellen dat uit tot hun kind twee of drie jaar oud is. Toch blijkt uit onderzoek dat voorlezen wel degelijk loont: ouders die meedoen met BoekStart en hun baby al voor dat deze acht maanden oud is voorlezen, hebben kinderen die hoger scoren op taal. Al na vijftien maanden zijn er positieve effecten op de woordenschat.

Ook als de baby vaak huilt en snel geïrriteerd is stellen veel ouders voorlezen uit. Vooral deze baby’s profiteren ervan als hun ouders meedoen met BoekStart, zo blijkt uit hetzelfde onderzoek.

Nieuwsgierig geworden? Dan zie ik je graag op het Frummeltjesfestijn. Mijn naam is Erna Wouters en ik ben bibliotheekconsulent.

Waar; Boekstart kun je vinden in het voorleeshoekje tegenover de balie.